Ekonomi

Güney Kore imalat faaliyeti zayıf yerel talep nedeniyle düşüşte

Güney Kore Mart ayında imalat faaliyetlerinde bir daralma yaşadı ve satın alma yöneticileri endeksi (PMI) 49.8’e gerileyerek sektörde yavaşlamaya işaret etti. Bu, Şubat ayındaki 50,7’lik PMI değerine kıyasla bir düşüşe işaret ediyor ve son üç aydaki ilk daralmayı temsil ediyor.

Düşüş temel olarak yurtdışı satışlardaki güçlü performansı gölgeleyen zayıf iç talepten kaynaklandı. S&P Global’e göre, hem üretim hem de yeni sipariş hacimleri azalırken, şirketler iç ekonomideki durgunluğun üretim ve satışları kısıtlayan önemli bir faktör olduğunu belirtiyor.

Ülke içinde karşılaşılan zorluklara rağmen, Güney Koreli imalatçılar üst üste üçüncü ayda da artan ihracat talebinde bir umut ışığı gördü. İhracat siparişlerindeki büyüme Güneydoğu Asya, Kuzey Amerika ve Japonya gibi pazarlarda daha belirgin oldu.

İhracat siparişlerindeki bu eğilim, büyük ölçüde yarı iletkenlere yönelik talebin etkisiyle Ekim ayından bu yana artış gösteren ülkenin genel ihracatına ilişkin resmi verilerle de uyumlu. Öte yandan, yüksek faiz oranlarının devam etmesi nedeniyle iç talep azaldı ve ekonomik toparlanmanın ivmesine ilişkin endişeleri artırdı.

Mevcut piyasa koşullarına yanıt olarak, üreticiler stok seviyelerini düşürmek için adımlar attı ve bu da sırasıyla Aralık 2021 ve Nisan 2020’den bu yana mamul mal stoklarında ve girdi alımlarında en keskin düşüşle sonuçlandı.

İleriye dönük olarak Güney Koreli imalatçılar, özellikle yarı iletkenler ve otomotiv gibi kilit sektörlerde daha geniş bir ekonomik toparlanmayla birlikte talepte sürekli bir iyileşme bekleyerek geleceğe yönelik iyimserliklerini dile getirdi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

hacibektasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu